Today.ua

Так дешево не було давно: ціни на яблука опустилися до трирічного мінімуму

В Україні рекордно знизилися ціни на яблука. Вартість цих фруктів впала до трирічного мінімуму. Дешевше вони були тільки в 2018 році, коли в нашій країні був зібраний рекордний урожай яблук.

Однак те, що покупцеві добре, для садівника - не надто добре. На сьогодні в торгівлі ціни на яблука вже на 35% дешевші, ніж були в цей же час рік тому. А садівники взагалі знизили оптові ціни на всі сорти яблук до 5 гривень за кілограм. Ця ціна на 37% дешевше за ту, що була тижнем раніше. Але навіть за такої мінімальної ціни попит на них, як і раніше, дуже млявий.

Через це багато садівників зараз намагаються притримати свій товар на складах, очікуючи, що з часом попит все-таки пожвавиться. Однак є в цих очікуваннях і чималий елемент тривоги. Оптовики, а також роздрібні мережі не поспішають масово закуповувати яблука у виробників, а обмежуються лише замовленнями дрібних партій. Причина та сама - слабкий споживчий попит.

Можливо, з наближенням новорічно-різдвяних свят попит на фрукти, включаючи і яблука, трохи пожвавиться. Однак навряд чи цьогоріч варто очікувати ажіотажу на фруктовому ринку. У багатьох українців просто вичерпалися кошти, і люди приберігають заощадження на покупку більш необхідних продуктів - м'яса, хліба, молока, яєць.

Нагадаємо, що яблука смакують не лише у свіжому вигляді, але й у випічці. Яблучний пиріг, спечений до святкового або просто недільного столу, не залишить байдужими ані гостей, ані ваших домочадців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ