Today.ua

Доля біткоїна вирішиться у найближчі дні: на скільки може вирости головна криптовалюта

Уже в найближчі дні біткоїн може або злетіти вгору, або знову обрушитися в прірву. Якщо все для нього складеться благополучно, то вартість біткоїна може вирости до 56 тисяч доларів. Якщо ж ні, то глибину падіння зараз не передбачить ніхто.

Доля біткоїна, і не лише його, вирішиться вже 22 вересня, говорить головний стратег по криптовалютах компанії TomiEx Анжей Ковальчук. Саме в цей день ФРС (Федеральна резервна система) США винесе рішення по ставці.

"Серед найбільш значущих подій тижня рішення ФРС США по ставці, яка відбудеться 22 вересня. Це буде тригером для волатильності захисних інструментів і долара США. Тобто і золото, і біткоїн, і долар США, в тому числі й інші криптовалюти, а також японська ієна отримають порцію новин, до виходу яких трейдери будуть гадати і чекати результату", - говорить Ковальчук.

При цьому слід враховувати, що уряди провідних економічних гігантів - США і Китаю, стурбовані наступом криптовалюти і намагаються обмежити її вплив на економіку своїх країн, так і на світову економіку в цілому. Однак можна припустити, що, принаймні, до кінця вересня біткоїн буде плавно дорожчати і досягне ціни в 56 тисяч доларів.

Анжей Ковальчук вважає, що це - його стеля, і вище біткоїн не виросте. Правда, він не сказав, чи є ця ціна максимальною для поточного року, чи біткоїн взагалі вже всі свої резерви вичерпав і не здатний буде до подальшого зростання.

Нагадаємо, що багато експертів пророкують біткоїну подальший стрімкий зліт. Він може вирости до 100 тисяч доларів вже до завершення нинішнього року. А в подальшому йому пророкують зростання до 500 тисяч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ