Today.ua

Стало відомо про запуск накопичувальної пенсії під час війни

Накопичувальна пенсія, її запуск та функціонування є одним із пріоритетів нового керівництва Мінсоцполітики. Однак під час війни запуск накопичувальної пенсії є малоймовірним.

Про це розповіла під час національного телемарафону нова очільниця Мінсоцполітики Оксана Жолнович.

Жолнович назвала запуск накопичувальної пенсії в Україні одним із основних завдань роботи її команди.

"Що є моїм пріоритетом як міністра на цій посаді? Ми готуватимемося до впровадження накопичувальної пенсійної системи", - заявила міністр.

Водночас глава Мінсоцполітики не впевнена, що систему накопичувальних пенсій реально запустити в країні, що воює. Очевидно, із цим доведеться зачекати до закінчення воєнних дій в Україні. Проте вже тепер, незважаючи на війну, треба підготувати базу для запуску накопичувальної пенсії. При цьому Оксана Жолнович переконана, що ні цього, ні наступного року запуск накопичувальної пенсії не відбудеться. У кращому разі процес може розпочатися 2024 року, прогнозує чиновниця. Та й то це буде можливим, тільки якщо в Україні запанує мир.

"У кращому випадку, якщо все буде добре, ми закінчимо війну на той час, ми можемо говорити про невеликі суми накопичення з 2024 року", - каже глава Мінсоцполітики.

Окрім запуску накопичувальної пенсії, Оксана Жолнович назвала інші пріоритети діяльності Мінсоцполітики на найближчі роки. Зокрема, до пріоритетного ряду увійшли:

Оксана Жолнович також порадила українцям не чекати цьогоріч на підвищення мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму. Чиновниця каже, що під час війни це неможливо: виплати не підвищуватимуть.

Нагадаємо, стало відомо, хто з українців зможе піти на пенсію лише у 65 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ