Today.ua

Стало відомо, якою може бути вартість гектара землі після відкриття земельного ринку в Україні

Держгеокадастр назвав, якою може бути вартість гектара землі після початку роботи земельного ринку в Україні з 1 липня 2021 року. Незважаючи на розкид цін по регіонах, всі прогнозовані ціни вище від однієї тисячі доларів і нижче двох.

При цьому в Держгеокадастрі відзначають, що можливі й винятки. Багато що буде залежати не тільки від родючості ділянки, але і від її розташування, а також від можливості зміни її цільового призначення.

Так, наприклад, ділянки землі, які розташовані уздовж пожвавлених доріг, на яких можна побудувати АЗС або придорожній мотель із невеликим рестораном, вже зараз продаються за високими цінами. Там вартість гектара землі перевищує 10 тисяч доларів.

При цьому, звичайно, новому господареві землі ще доведеться поклопотатися про зміну цільового призначення ділянки, однак гра вартує свічок.

Що стосується земель суто сільськогосподарського призначення, то вони будуть коштувати менше. Держгеокадастр виділив по п'ять регіонів, де вартість гектара землі очікується найбільш і найменш високою.

Регіони, в яких вартість землі буде найбільш високою:

Регіони, в яких вартість гектара землі буде найдешевша:

Нагадаємо, за результатами соцопитувань, більшість українців, які володіють землею, не квапляться її продавати. А деякі взагалі ще хочуть прикупити землю для організації фермерського господарства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ