Цього року новорічний стіл коштуватиме українцям значно дорожче, ніж рік тому. Вартість новорічного столу зросте переважно за рахунок підвищення цін на м'ясо, а також на свіжі овочі.
Про те, що і на скільки подорожчає, розповів голова Спілки українського селянства Іван Томич.
"Порівняно з минулим роком, новорічний стіл у середньому подорожчає на 16-20%. Тобто українцям потрібно буде переплатити на 20% для того, щоб накрити стіл, як минулого року", - каже Томич.
Найбільше зростуть у ціні свіжі овочі, якими українці традиційно намагаються урізноманітнити новорічний стіл. Огірки, помідори, перець, які й так коштують недешево, подорожчають ще більше, каже експерт. У середньому вони зростуть у ціні на 20%.
"Також підростуть у ціні овочі борщового набору. Хоча буряк, морква, цибуля, капуста до кінця року подорожчають не так сильно – на 10%. А ось цибуля може рекордно зрости в ціні. Порівняно з минулим роком – у 2,5 рази" , – каже Іван Томич.
Отже, щоб накрити новорічний стіл, українцям доведеться неабияк розщедритися. Однак не залишатися ж у найулюбленіше свято без традиційного олів'є, мандаринів і шампанського. Краще потім, після свят, сісти на вимушену дієту, щоби якось збалансувати збіднілий сімейний бюджет, а заразом і скинути зайві кілограми, які неодмінно прийдуть разом із тазиками олів'є, святковими десертами та кілограмами поглинених солодощів.
Нагадаємо, скидати зайву вагу буде веселіше під нову пісню Вєрки Сердючки, яка обіцяє стати новорічним хітом.