Today.ua

Стало відомо, як зростуть тарифи на комуналку вже з наступного року

Наступного року всі тарифи на комуналку зростуть. Зростання розпочнеться одразу після закінчення опалювального сезону, після квітня. При цьому отримати субсидію буде важче – у бюджеті не вистачає грошей на виплати. В результаті, країна ще глибше зануриться у комунальні борги.

Такі доволы похмурі перспективи описав співвітчизникам голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Вже зараз можна із високою ймовірністю сказати, наскільки зростуть тарифи на комуналку. По суті, ці цифри могли з'явитися в платіжках уже влітку цього року, якби влада дала волю ринковій стихії. На думку Олега Попенка, тарифи на комуналку зростуть таким чином:

При цьому мінімальна зарплата наступного року зросте лише на 3%, а середній заробіток по Україні, за прогнозами, стане вищим на 10%. Якщо врахувати, що окрім тарифів на комуналку, щодня дорожчають ще й продукти, а також послуги та непродовольчі товари, то зростання зарплати й близько не наздоганяє зростаючих цін на все.

Зі зростанням комуналки багато громадян звернуться за субсидією. При цьому у проекті бюджету не закладено багато грошей на виплату субсидій, каже Олег Попенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ