Today.ua

Співзасновник monobank Гороховський розповів, в якій валюті українцям краще зберігати заощадження

Співзасновник monobank Олег Гороховський розповів українцям, у якій валюті зараз найвигідніше зберігати заощадження. І, як з'ясувалося, це – не гривня. Принаймні топ-менеджер monobank свої гроші зберігає у доларах та євро.

Про це він зокрема розповів в інтерв'ю виданню epravda.

За словами Олега Гороховського, свої заощадження він тримає у доларах та євро. На сьогодні це найбільш надійне джерело зберігання фінансових накопичень. Цікаво, що ще півроку тому топ-менеджер стверджував, що найнадійніший засіб вкладення – гривня, і закликав українців зберігати заощадження у національній валюті. Однак тепер він зізнався, що старий добрий долар все ж таки надійніший.

"На жаль, зараз гривня не виконує функції заощадження, дуже велика непередбачуваність в економіці, тому, звичайно, якщо є якісь заощадження, то вони в доларах та євро", – пояснив Гороховський.

При цьому банкір відмовився озвучувати суму власних заощаджень, які він вклав в іноземну валюту. Олег Гороховський вважає, що питання про накопичення – дуже інтимне і не є темою для загального обговорення.

"Це дуже особисте питання. Не скажу… Я не вважаю, що цим треба хизуватися або про це дискутувати. У мене є гроші, але я ще не в списку Forbes", – ухильно відповів банкір.

Втім, якщо вірити даним із відкритих джерел (з Вікіпедії), то у довоєнному 2021 році статки топ-менеджера monobank становили 300 млн доларів. Для Forbes цього справді замало.

Нагадаємо, що monobank вийшов на фінансовий ринок Польщі. Це дозволить нашим співгромадянам робити безкоштовні банківські перекази до України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ