Today.ua

Українцям назвали професії, які молоді освоювати не варто

Із розвитком технологій, комунікації та зміною способу життя багато професій, що колись існували, втратили свою актуальність і просто зникли. Але час не стоїть на місці, і незабаром на землі зникне попит іще на десяток-другий професій, які поки актуальні.

Соціологи представили приблизний список тих ремесел, які незабаром зникнуть. Тому молоді не варто робити на них ставку, адже через 10-20 років доведеться перенавчатися.

Через десяток років інформаційні технології проникнуть майже в усі сфери життєдіяльності людини, і в багатьох з них машини замінять, а згодом і зовсім витіснять людей. Вони точніше за нас, у них більший обсяг пам'яті, "залізна" логіка і не болить зранку голова.

Залишаться лише професії, що вимагають людського начала, які поки не можна замінити машинним інтелектом. Хоча і тут теж - питання часу. Машини вже намагаються складати за нас вірші і писати музику.

До 2030 року обіцяють зникнення таких професій:

При цьому святе місце, як відомо, порожнім не буває. На зміну зниклим професіям з'явиться попит на нових фахівців, яких раніше не знало людство.

Так, вчені прогнозують появу таких нових професій:

При цьому деякі з уже існуючих спеціальностей стануть ще більш затребувані на ринку праці.

Зокрема, мова йде про:

Нагадаємо, в Україні вже сьогодні є фахівці, за якими триває справжнє полювання на ринку праці. Роботодавці готові платити досить непогані гроші, щоб роздобути їх собі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ