Підвищений цукор у крові – небезпечний симптом. Він не тільки впливає на загальне самопочуття, а й призводить до серйозних і частіше незворотних ускладнень організму. При цьому, щоби швидко знизити рівень цукру у крові, не обов'язково вдаватися до медичних препаратів. Медики виділяють ряд продуктів, вживаючи які, можна досягти помітного і швидкого зниження рівня цукру у крові.
Серед таких корисних та смачних продуктів виділяється мигдаль. Такого висновку дійшли вчені з Нової Зеландії, досліджуючи характер харчування та показники крові сотні піддослідних пацієнтів.
Учасники досвіду щодня з'їдали щонайменше 40 грамів сирого мигдалю або солодкого печива. Причому на частку цих продуктів припадало близько 10% денної кількості споживаних ними калорій.
До речі, крім такої безцінної якості, мигдаль також багатий на вітаміни А, С, Е та групу вітамінів В. Крім того, він містить кальцій, калій, марганець, цинк, залізо, а також багато амінокислот, що робить його справжнім джерелом корисних речовин.
Нагадаємо, вчені також дійшли несподіваних висновків щодо зв'язку кави та серцево-судинних захворювань, зокрема інфаркту.