Today.ua

Цукор, сода і сіль потихеньку зникають із прилавків АТБ

У популярному українському супермаркеті АТБ ціни на сіль, соду та цукор суттєво не змінилися. Однак із асортиментом цих дефіцитних товарів намітилися проблеми. Він відчутно збіднів.

Про це свідчать результати моніторингу асортименту та цін на товари в АТБ, зробленого порталом minfin, пише hvylya.

Станом на кінець тижня, що минув, ціни на ці товари залишилися практично незмінними. Проте колишнього розмаїття немає. Кожного з цих дефіцитних товарів є не більше двох-трьох позицій.

Сіль

Сіль в АТБ представлена трьома позиціями. Причому дві з них – морська сіль "Своя лінія" в упаковках різної ваги – 0,5 та 1 кг. А ось найбільш популярної і нині найдефіцитнішої кам'яної солі на сайті цього рітейлера немає. Зате є рожева гімалайська сіль у 200-грамовій упаковці.

Вартість кілограмового пакування "Своєї лінії" становить 27,90 грн. Така сама сіль у розфасовці по півкіло коштує 16,60 грн. А за 200 г Гімалайської рожевої солі хочуть 23,90 грн.

Сода

Харчова сода в АТБ представлена лише однією позицією – 500-грамовою упаковкою власного виготовлення. Вартість такого пакування 33,70 грн за півкіло.

Цукор

Цукор представлений двома видами цього товару: кілограмовою упаковкою цукрового піску по 31,30 грн та 0,5 кг пресованого – за 24,40. Отже, вибір невеликий. Але хоча би ціни не летять галопом вгору.

Тим часом, в Україні швидко зростають ціни на молоко та молочні продукти. Причому експерти аграрного ринку сьогодні не бачать жодної причини для здешевлення цього виду продовольства. Навпаки, вони вважають, що молочка в Україні лише дорожчатиме.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ