Today.ua

Із дитиною можна: держслужбовцям послаблюють заборону на виїзд за кордон

В Україні зовсім недавно було ухвалено жорстку заборону на виїзд за кордон держслужбовців під час війни. Причому ця заборона стосується як чоловіків, так і жінок. Однак через недовгий час уряд послабив свої ж вимоги, давши усе ж можливість деяким державним держслужбовцям залишати межі України.

Для кого заборона на виїзд наразі не є перешкодою для перетину кордону, і що потрібно для цього мати, розповіли у прес-службі Державної прикордонної служби України.

Уряд дозволив виїжджати за межі України держслужбовцям, які або супроводжують дитину, або їдуть до дитини за кордон. Йдеться про неповнолітніх дітей, молодших 18 років. Це стосується як рідних кровних дітей, так і дітей, для яких держслужбовець є опікуном, піклувальником, усиновлювачем, а також одним із прийомних батьків або батьків-вихователів.

Таким чином, для того щоб виїхати за кордон, або супроводжуючи дитину, або до дитини, яка перебуває там, жінці-держслужбовцю потрібні такі документи:

Водночас, якщо кордон з тією ж метою має намір перетнути чоловік-держслужбовець, то йому знадобляться додаткові документи.

"Для чоловіків додатково мають бути документи, що підтверджують статус одинокого батька, виховання та утримання дитини батьком самостійно", - йдеться у повідомленні Держприкордонслужби.

Нагадаємо, держслужбовцям також дозволено виїзд за кордон, якщо вони вирушають туди у службове відрядження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ