Today.ua

Російські окупанти стали “вибивати“ борги з клієнтів ПриватБанку: що відбувається за лінією фронту

На Херсонщині російський банк почав вимагати борги з клієнтів українського ПриватБанку. Російська фінустанова стверджує, що всі борги, які були у місцевих жителів перед ПриватБанком, тепер вони мають повертати йому. Клієнти Привату обурені діями банку з РФ, який незаконно взяв на себе роль колектора.

Про фінансове свавілля, влаштоване окупаційною владою, розповів у Telegram один із позичальників ПриватБанку.

Чоловік, який проживає на окупованій території в Херсонській області, став отримувати SMS-повідомлення з вимогами повернення кредиту, взятого ним у ПриватБанку. Ці повідомлення надходять Володимиру (так звати позичальника ПриватБанку) нібито від російського Тінокофф банку, до якого перейшов його кредитний борг. У ході листування з автором повідомлень, що надходять, Володимир з'ясував, що право вимоги щодо його заборгованості перед ПриватБанком перейшло до Тінькофф Банк "на підставі договору поступки прав вимоги". Причому нібито Тінькофф успадкував таке право не лише за боргами жителів Херсонщини перед ПриватБанком, а й за боргами, які вони мали і в інших українських банках.

При цьому раніше окупанти обіцяли жителям Херсонської області, що спишуть їм усі борги, які в них накопичилися перед українськими банками.

Втім, цілком імовірно, що від імені банку Тінькофф просто орудують шахраї, намагаючись залякати позичальників. Малоймовірно, а вірніше неможливо, щоб український державний банк (а ПриватБанк перебуває у власності держави) передав свої права вимоги щодо кредитів банку окупантів. Хіба що Тінькофф сам узяв на себе таку "ініціативу", заволодівши якимось чином базою боржників.

Нагадаємо, у громадян України, які опинилися за кордоном, виникли проблеми з переказом грошей із картки ПриватБанку. Приват став у них вимагати підтвердження транзакцій через код, який надсилають в СМС-повідомленнях. Проте СМС чомусь нерідко до них не доходять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ