Today.ua

Робота в Україні: під час війни різко зросла кількість вакансій для кількох спеціальностей

В Україні на кінець поточного року близько 30% дорослого населення буде безробітними. При цьому експерти ринку праці кажуть, що за рік від початку війни, без роботи залишаться близько 5 млн українців працездатного віку. Та, попри такий дефіцит робочих місць, деякі спеціальності залишаються в дефіциті, і на них зберігається незмінно високий попит.

Про те, хто зараз користується найбільшим попитом на ринку праці, і хто без роботи не залишиться, розповіло видання  gsminfo.

Будівельні спеціальності

Будівельники зараз у великому попиті. Попри те, що житлова забудова практично стоїть, і девелопери несуть збитки, робітники будівельних спеціальностей зараз дуже популярні. Адже в країні багато зруйнованого житла, і все потребує відбудови.

Зокрема, користуються популярністю:

Спеціалісти з автосервісу

Понівечені війною автошляхи, як не дивно, стали джерелом працевлаштування для багатьох сотень українців. На поганих дорогах автомобілі швидко ламаються. А отже, на ринку праці повно вакансій для ремонтників автомобілів і спеціалістів із шиномонтажу.

IT-сфера

Сфера IT залишається омріяною точкою докладання зусиль для багатьох молодих українців. Та й зарплати там найвищі.

Торгівля

Торгівля була і залишається одним із найприбутковіших секторів економіки. При цьому у цій сфері є незмінний попит на спеціалістів.

Медицина

Ще одна сфера, що гостро потребує працівників – медична. Через війну та поранення чисельність українців, які потребують медичної допомоги різко зросла. Крім того, ковід знову піднімає голову, та й інші недуги не сплять. Отже, медики зараз дуже затребувані.

Нагадаємо, стало відомо, що буде в Україні з податками через масове безробіття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ