Today.ua

ПриватБанк відреагував на шахраїв, які намагаються “злити“ базу даних його клієнтів

ПриватБанк, а точніше повний список його клієнтів, виставлений на торги на одному з популярних хакерських форумів. Продавець пропонує купити у нього базу даних усіх клієнтів ПриватБанку.

Ціна питання - 3400 доларів, але в біткойнах. За цю суму невідомий хакер пропонує базу, що складається з 40 мільйонів клієнтів ПриватБанку.

У набір до кожного прізвища входять такі дані:

Щоби переконати потенційного покупця в достовірності даних, за наявними документами, продавець розмістив на форумі два контакти - нібито з цієї бази. Як з'ясувалося, гаманець продавця поки чистий: ще ніхто не перераховував на нього оплату. Втім, цілком можливо, що для кожної нової покупки продавець створює новий гаманець.

У Приватбанку вже відреагували на цей безпрецедентний "витік даних"

Там кажуть, що служба безпеки банку з 2017 року не фіксувала жодної спроби несанкціонованого проникнення в їхню клієнтську базу

"Персональні дані клієнтів захищені багаторівневою системою безпеки, і копіювання бази даних технічно неможливо", - стверджують у Приватбанку.

Що стосується двох представлених зразків, то шахраї цілком могли розжитися ними на загальнодоступних ресурсах і тепер намагаються видати це за витяжку з бази даних банку.

А найбільше банкірів розчулила, і навіть дала привід для гордості, чисельність клієнтів ПриватБанку, заявлена хакером.

"Ми були приємно здивовані, що до числа клієнтів банку віднесли 40 млн осіб, але ця цифра перевищує загальну чисельність дорослого населення країни", - скромно зауважили у ПриватБанку.

Нагадаємо, ПриватБанк пояснив, чому він блокує грошові перекази деяких клієнтів. Це трапляється в тому випадку, якщо транзакція здається йому ризикованою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ