Today.ua

Приват24 став недоступний: що пояснили клієнтам у ПриватБанку

ПриватБанк змусив добряче понервувати свої клієнтів: його Приват24 став недоступний. Клієнти не змогли скористатися онлайн-банкінгом. При спробі увійти в свій аккаунт вони отримували помилку 500 Internal Server Error.

Така помилка вказує, що сервер раптом зіткнувся з проблемою, яка виявилася для нього нездоланною.

При цьому користувачі мобільного інтернет-банкінгу нічого подібного не помітили: у них вхід здійснювався просто, як і раніше. Тобто, мобільний додаток Приват24 працював, як годинник. Як згодом з'ясувалося, вхід зі стаціонарних комп'ютерів також можна було здійснити. Правда, для цього потрібно було увійти за іншим посиланням. Там авторизація проходила без проблем. Можна було зайти в свій аккаунт і виконати всі звичні операції.

Тим часом, у самому ПриватБанку прокоментували ситуацію. Вони сказали, що ніяких технічних труднощів зі входом в систему вже немає. А в службі клієнтської підтримки банку порадили почистити куки і кеш у браузері. А після того, як це зробили, слід спробувати увійти ще раз. Нова спроба повинна виявитися вдалою.

Про причини тимчасового збою в роботі Приват24 в банку говорити не стали. Однак можна припустити, що це якось пов'язано із масштабними технічними роботами, які проводилися банком в ніч із 3 на 4 вересня. Тоді абонентів заздалегідь попереджали, що вночі кілька годин поспіль онлайн-сервіс буде недоступний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ