Today.ua

Податковий борг: українцям розповіли, в ярких випадках можна позбутися свого майна

Податковий борг, навіть той, про який українці не знають, може обернутися конфіскацією та продажем майна боржника. Щоби точно переконатися, що нічого не винні державі, українцям слід час від часу заходити до електронного кабінету платника податків.

Через податковий борг доведеться поплатитися майном

Навіть якщо ви впевнені, що чисті перед бюджетом, як сльоза піонерки, краще переконатися в тому, що у вас відсутній податковий борг. Для цього потрібно періодично заходити до свого електронного кабінету платника податків.

Якщо ж борг таки утворився, то його краще, якнайшвидше погасити. В ыншому випадку, можуть описати ваше майно, а потім і продати його в рахунок погашення боргу. При цьому підприємці, що працюють на єдиному податку, які заборгували державі  податки, ще можуть втратити статус спрощенця, що також для них буде великим фінансовим ударом.

Процес стягнення податкового боргу відбувається у кілька етапів

Джерела податкового боргу можуть бути різними. Він може утворитися не через те, що підприємець не хоче платити податки. Буває, що просто податок помилково відправлено не туди, або ж за іншими платежами виходить переплата. У таких випадках потрібно звернутися із заявою, щоб помилково сплачені гроші перерахували на погашення податкового боргу.

Закон також передбачає у деяких випадках відстрочку щодо погашення податкового боргу. Однак у будь-якому випадку це не відбудеться автоматично. Боржник має активно взаємодіяти із податковими органами.

Нагадаємо, українцям розповіли, які в них щомісяця відраховують податки на зарплату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ