Today.ua

Субсидію отримати стане складніше: Кабмін посилив вимоги

Субсидія в Україні стає все менш доступною. Уряд посилює підходи до її призначенням. Так, у новому проекті постанови, затвердженому Кабміном, посилюються вимоги до надання допомоги на оплату комунальних послуг. Тепер субсидія буде призначатися з урахуванням доходів від депозитів, дивідендів та інших видів надходжень, які раніше не враховувалися. Про це йдеться в повідомлення на сайті Мінфіну.

Що передбачає проект нової постанови

Чи означає це, що разом із комісіями буде скасована і сама можливість отримати субсидію завдяки їхньому рішенню, невідомо.

Але очевидно, що такі заходи ведуть до подальшого згортання процесу призначення субсидії. Її й нині отримують далеко не всі, хто її потребує. А в подальшому чисельність субсідіантов, як і розмір субсидії, ще скоротиться.

Тут напрошуються два висновки: або наш уряд так активно готується до нових переговорів з МВФ, скорочуючи на вимогу останнього дефіцит бюджету, чи справи с бюджетом настільки кепські, що доводиться максимально урізати витрати.

Нагадаємо, Україна може несподівано отримати в цьому році від МВФ 2,7 мільярда доларів. Але, якщо навіть так трапиться, їх потрібно буде віддати в рахунок сплати боргів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ