Today.ua

Підприємцям можуть перенести встановлення касових апаратів ще на рік

В Україні знову можуть відкласти розширене застосування РРО (реєстраторів розрахункових операцій) або, як їх іще називають, касових апаратів. Депутати знову дозволяють підприємцям диктувати свої правила гри на ринку.

А підприємці категорично не хочуть встановлювати касові апарати. У Раді зареєстрували законопроект №6376, що передбачає внесення змін до Податкового кодексу, якими перенесуть запровадження касових апаратів ще на рік.

Як відомо, впровадження касових апаратів у підприємців, які працюють на єдиному податку, вже одного разу переносили: з 1 квітня 2021 на 1 січня 2022 року. Проте підприємцям цього виявилося замало, і вони вимагають перенести термін встановлення ще на рік. Ініціатори законопроекту (а це група з 23 народних депутатів) мотивують своє рішення тим, що зараз бізнес переживає не найкращі часи через карантинні обмеження. Отже, бізнесу треба йти назустріч.

Нагадаємо, голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев каже, що через тіньові обороти та непрозорий процес продажів бюджет щороку втрачає близько 5 мільярдів гривень. А підприємці так відчайдушно пручаються установці касових апаратів лише через те, що тоді стане відома реальна величина їхнього річного обороту, і багатьом доведеться платити більше податків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ