Today.ua

Уряд вирішив підвищити зарплату бюджетникам: хто може розраховувати на збільшення

В уряді вирішили підвищити зарплату бюджетникам. Звісно, за умов катастрофічного дефіциту бюджету на підвищення можуть розраховувати лише деякі працівники казенної сфери. І все ж, у Кабміні зважили за можливе збільшити виплати для частини працівників бюджетного сектору.

Проект постанови, в якій передбачені підвищені виплати, вже виставлений для обговорення на сайті Федерації профспілок (ФПУ).

На підвищення можуть розраховувати працівники установ, організацій та підприємств, які отримують зарплату з державного або місцевих бюджетів, які працюють на території активних чи можливих бойових дій. Незважаючи ні на що, з ризиком для життя вони виконують свій обов'язок. Тому уряд вирішив підвищити їм виплати. Вони отримуватимуть щомісячні надбавки до зарплат до закінчення дії воєнного стану.

Якщо постанова буде прийнята, то щомісячні надбавки до зарплат бюджетників будуть такими:

При цьому працівникам підприємств (як державних, так і комунальних), які надають соціальні послуги, встановлять надбавку у розмірі 100% посадового окладу. Причому такий розмір надбавки передбачено і на територіях активних бойових дій, і на територіях можливих боїв.

А тим часом зарплати чиновникам, які працюють у міністерствах, почали знижувати. Для них скасували практично всі надбавки і доплати, залишивши їм лише "голу" зарплату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ