Today.ua

Допомога від міжнародних організацій: хто, кому та скільки грошей дасть українцям

З початку війни в нашій країні допомога від міжнародних організацій, яку надають українцям, набула безпрецедентних масштабів. Нам допомагає не лише Європа, яка прийняла переважну більшість українських біженців, а й увесь світ. До вже існуючих програм допомоги постійно додаються нові.

Про нові програми допомоги від міжнародних організацій розповіло видання Napensii.

Багато українців, які найбільше постраждали від війни, вже встигли одержати допомогу не тільки від своєї держави, а й від багатьох міжнародних організацій: представництва дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ), Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, Світової продовольчої програми ООН, Місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні, Міжнародної організації з питань міграції та інших.

Крім того, останнім часом виникли нові види допомоги від міжнародних партнерів. Про них варто розповісти докладніше.

Французька агенція з технічного співробітництва та розвитку (Acted)

Ця організація пропонує грошову допомогу українцям у розмірі 2220 гривень на одну особу на місяць. Допомога розрахована на 3 місяці, проте її виплачують одразу одним платежем. Тобто люди, яким вона буде надана, отримають по 6660 гривень одразу. Заявки на отримання допомоги від Acted приймаються за телефонами: 095) 365-62-19, (093) 609-92-77, (099) 636-89-96, (099) 144-36-13.

На цю допомогу можуть розраховувати такі категорії громадян:

Естонський рада у справах біженців разом із благодійним фондом "Єдність за майбутнє"

Ці організації також надають допомогу українцям. У них місячна виплата теж дорівнює 2220 гривням. Однак для різних областей тривалість виплат є різною. Комусь дають лише одномісячну виплату, тобто 2220 гривень і не копійкою більше. А комусь призначають тримісячну – 6660 гривень.

Право на ці виплати мають такі люди:

Таку виплату можуть отримати максимум 5 осіб із однієї сім'ї. Тобто сумарно сім'я може отримати не більше 11 100 гривень на місяць. Заявки на допомогу приймають за телефоном: 0-800-33-40-56. Цей номер безкоштовний.

Людям, які подали заявки, слід знати, що якщо їхні кандидатури будуть схвалені для надання такої допомоги від міжнародних організацій, то у них уточнюватимуть їхні особисті дані, а також номер банківської картки, на яку будуть виплачені гроші.

Нагадаємо, пенсіонери, причому не з числа біженців, також можуть отримати допомогу від ООН. Українцям розповіли, як подати заявку на ці виплати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ