Today.ua

Допомога для внутрішніх переселенців: українцям нагадали, що термін реєстрації спливає

Українцям, які були змушені змінити місце проживання через війну, держава виплачуватиме щомісячну допомогу для внутрішніх переселенців. Щоб її отримати, слід зареєструватись на тимчасовому місці проживання. Термін реєстрації для отримання допомоги уряд вирішив продовжити до кінця квітня.

Про це провідомила прес-служба Мінсоцполітики.

Через війну мільйони українців були змушені зірватися з обжитих місць, залишити свої будинки і тікати на захід. Понад 4 мільйони наших співгромадян знайшли собі тимчасовий притулок за кордоном, переважно у країнах Євросоюзу. Проте чимало жителів східного регіону не стали виїжджати за межі країни та осіли на заході України.

У європейських країнах біженцям з України надають посильну допомогу. В кожній країні ЄС встановлено розмір щомісячної допомоги, яку виплачують нашим громадянам. В Україні така допомога також передбачена. Допомога для внутрішніх переселенців становить:

Гроші, звичайно, невеликі, однак для багатьох людей, які опинилися далеко від рідного дому, це реальна підмога. Тим більше, що уряд обіцяє її виплачувати щомісячно.

Але для того, щоб отримувати цю допомогу, потрібно зареєструватися як внутрішньо переміщена особа (ВПО). Це можна зробити таким чином:

При цьому громадянам продовжили строк реєстрації. Раніше, щоб отримати допомогу за березень, слід було зареєструватись до 14 квітня. Однак тепер є можливість реєструватись до 30 квітня.

Нагадаємо, стало відомо, на яку допомогу можуть розраховувати українські біженці у Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ