Today.ua

Допомога безробітним: українцям розповіли, як отримати через “Дію“ майже 10 тисяч гривень

Українці, які втратили роботу через війну, можуть отримати щомісячну допомогу безробітним у розмірі близько 10 тисяч гривень. Таку виплату можна отримати через портал державних послуг або застосунок "Дія".

Українцям розповіли, як оформити виплати через "Дію" та щомісяця отримувати допомогу безробітним.

Які виплати належать безробітним в Україні?

Мінімальна сума допомоги безробітним становить 1000 гривень. А максимальна її величина не повинна перевищувати 150% від мінімальної зарплати, тобто вона становить 9750 гривень.

При цьому розмір допомоги безробітним залежить від страхового стажу, який був у безробітного на момент втрати роботи, а також середньої зарплати, яку він отримував.

Залежно від стажу розмір допомоги становитиме такий відсоток від середньої зарплати, яку отримував безробітний:

При цьому якщо розрахункова величина допомоги безробітним перевищує максимальну виплату (9750 грн), то безробітний більше все одно не отримає. Його виплата дорівнюватиме 9750 гривень. Розрахункова величина допомоги безробітному (не забуваймо, що вона не може бути вищою за 9750 грн) приймається за 100%. При цьому упродовж строку перебування у статусі безробітного її розмір знижується:

Зареєструватися, а також отримувати допомогу безробітним можна через портал "Дія". Послідовність кроків така:

Після проходження реєстрації онлайн потрібно протягом 30 днів все ж таки навідатися в центр зайнятості, щоб можна також зареєструватися безробітним безпосередньо в центрі зайнятості.

Нагадаємо, стало відомо, як українці можуть зареєструватися безробітними у Польщі і при цьому отримувати звідти виплати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ