Today.ua

Польща збільшила кількість вакансій для заробітчан, але українцям туди потрапити буде складно

Польща відкрила для заробітчан багато вакансій. Згідно з даними, які наводить тамтешня статистика, за останній квартал кількість вакансій у цій країні зросла майже на третину. Більшість роботодавців роблять ставку на українських заробітчан, однак вони можуть до Польщі не потрапити.

Причина - в тому, що ніяк не вирішується питання з візовим оператором. Термін повноважень того, який працює зараз, завершується в кінці жовтня. А нового ніяк не можуть визначити. Там виник конфлікт через тендер. Перемогла в тендері на візового оператора компанія із сумнівною репутацією, яка, до того ж, запропонувала не найвигідніші умови. Через це в учасників конкурсу, які програли, виникли запитання і заперечення.

У підсумку, питання з переможцем зависло. А тим часом, термін роботи нинішнього візового оператора невблаганно добігає кінця. А отже, вже з жовтня візи в Польщу нікому буде видавати, і десятки тисяч українців, що вже запакували свої дорожні сумки і нагострили лижі на цю країну, залишаться без роботи.

"Уже більше трьох місяців тривають розгляди навколо тендеру з вибору візового оператора. Наскільки я знаю, контракт чинного візового центру закінчується в жовтні. Куди українці будуть нести документи - незрозуміло", - поділився президент Всеукраїнської асоціації компаній із міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.

Українським заробітчанам доведеться терміново переорієнтуватись на іншу країну, і очевидно, вони це зроблять. А ось Польща залишиться зі своїми численними вакансіями, які ніким заповнити.

Нагадаємо, на деяких вакансіях, відкритих в Польщі, заробітчанам пропонують зарплату близько 80-90 тисяч гривень за стандартний робочий тиждень - з 8-годинними змінами і двома вихідними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ