Today.ua

Пенсія на окупованій території: у ПФУ роз'яснили, як її перевести з Укрпошти на банк

Пенсіz жителям тимчасово окупованої території може бути переведена з Укрпошти на банк. Однак для цього пенсіонери, які опинилися в окупації, повинні виконати одну необхідну умову.

Роз'яснення щодо виплати пенсії мешканцям окупованої території надали у Пенсійному фонді України у відповідь на запит жінки з Хресона.

До ПФУ звернулася по роз'яснення українка, яка зі своїми батьками-пенсіонерами опинилась на тимчасово окупованій території. Жінка запитує, чи можна перевести отримання пенсії з Укрпошти на банк.

"Доброго дня з окупованого Херсона. Підкажіть, яким чином перевести пенсію з Укрпошти на банк. Щойно ходила до Привату, пластика немає, віртуальну картку теж не випускають. Перевести на мою карту пенсію батьків теж неможливо. Що робити?",- звернулася українка з питанням у Facebook-акаунті Пенсійного фонду.

У ПФУ їй відповіли, що таке переведення можливе за телефонним дзвінком від самих отримувачів пенсії. Проте свої виплати вони все одно зможуть отримати лише на неокупованій території.

"У разі зміни місця знаходження Ви можете звернутися на гарячу лінію АТ Укрпошта для виплати поштовим переказом або до Пенсійного фонду України для виплати пенсії через АТ Ощадбанк без відкриття рахунку", - повідомили у ПФУ.

На таку відповідь жінка цілком резонно зауважила, що якби вона або її батьки мали можливість вибратися на територію, вільну від окупантів, то й питання про спосіб отримання пенсії було б для них не актуальним. Однак інші відвідувачі акаунту ПФУ у своїх коментарях зауважили, що інакше пенсію не отримати ніяк.

Нагадаємо, у Мінсоцполітик прийняли важливе рішення щодо оранізації виплат пенсій жителям окупованих територій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ