Печінка в ніжному соусі: смачна та швидка страва, доступна майже кожному гаманцю

Автор: Марченко Любов

Печінка в ніжному соусі готується за той час, поки домочадці, які повернулися з роботи або навчання, обмінюються враженнями, миють руки і перевдягаються у домашній одяг. А якщо ви ще й підключите на підручні роботи (помити, почистити і натерти) когось зі своїх домашніх, то приготування такої страви взагалі пролетить, як одна мить.

Печінка в ніжному соусі: смачна та швидка страва, доступна майже кожному гаманцю - today.ua

Рецептом цієї печінки поділився focus.ua

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Страви з печінки у порівнянні з іншими м'ясними стравами залишаються одними з найбільш доступних за ціною. Вони не вимагають значних фінансових витрат. І водночас, завдяки ніжній текстурі печінки та її хімічному складу, вони виходять ніжними та дуже корисними для організму.

Для приготування печінки у ніжному соусі знадобляться такі інгредієнти:

  • печінка яловича – 500 г
  • плавлений сир – 150 г
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • зелень – за смаком
  • вода – 100 мл
  • сіль, перець – за смаком
  • трохи рослинної олії для обсмажування

Печінка в ніжному соусі: смачна та швидка страва, доступна майже кожному гаманцю

Рецепт приготування

  • Цибулю та моркву чистимо. Цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на дрібній тертці.
  • Далі приступаємо до обробки печінки. Печінку потрібно промити та видалити на ній плівки. Для того, щоб їх краще було видно і було простіше видаляти, печінку можна обдати окропом. Це ніяк не вплине на її смакові якості, а от видаляти все зайве буде набагато легше. Потім, коли з плівками впоралися, потрібно нарізати печінку невеликими поздовжніми шматочками.
  • Підготовлені цибулю, моркву та печінку викладаємо на сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Вони не повинні "плавати" в маслі, а лише злегка обсмажитись. Обсмажуємо їх, помішуючи, на середньому вогні 8-10 хвилин.
  • Далі додаємо в цю суміш сіль, спеції та столову ложку борошна. Все це добре перемішуємо та вливаємо склянку води. Поки вода нагрівається, ретельно розминаємо можливі грудочки з борошна.
  • Коли вода закипіла, кладемо в цю суміш шматочки плавленого сиру і помішуємо вміст сковороди, допоки сир не розчиниться.
  • Печінка у ніжному соусі готова. Посипаємо її нарубаною зеленню і подаємо на стіл. Її можна їсти з будь-яким гарніром. Смачного!

Нагадаємо, вам також можуть сподобатися смачні та корисні гречані котлети з печінкою.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Головне