Великодня паска власної випічки цьогоріч буде коштувати набагато більше, ніж торік. За рік виросли в ціні всі інгредієнти, з яких вона випікається.
Журналісти телеканалу "Україна 24" вирішили на власному досвіді перевірити, у скільки обійдеться випічка домашньої паски. Продукти купували на ринку.
За рік подорожчали практично всі інгредієнти, з яких складається великодня паска. Однак найбільшк підскочили в ціні яйця: замість ще не так давно звичних 20 гривень тепер за десяток просять вдвічі більше.
Борошно також стало дорожче. Правда, його вартість не так виросла, як ціна яєць, та все ж на 10-15% більше за нього доведеться віддати. Ну і звичайно, ніхто не випікає паску на воді. Тому в молочному відділі довелося взяти по пляшці молока і йогурту, а також пачку масла. Все це, звичайно, теж додало в ціні, проте не так відчутно, як яйця.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
До основних продуктів також узяли родзинки і лимон, без яких паску уявити неможливо.
Звичайно, для випічки знадобилося ще й трохи соняшникової олії, проте її окремо купувати не стали - обійшлися тим, що було. Хоча, якщо врахувати, що вона виросла в ціні більш ніж удвічі, то кожна її ложка "тягне" на кілька гривень. У сумі, вартість усіх інгредієнтів для випічки великодньої паски потягнула на 200 гривень. Після випічки вийшло три красуні-паски. Таким чином, вартість однієї обійшлася майже у 70 гривень.
Приблизно стільки ж коштує паска такого ж розміру і в магазині. Звичайно, домашня смачніше, та й похвалитися перед подругами є чим. Однак тим, у кого дорога кожна хвилина, можна обійтися і магазинною. Він теж доволі смачна.
Нагадаємо, журналісти також підрахували, що вартість простого великоднього кошика цьогоріч обійдеться у 850 гривень. Це - без вина і фруктів. Однак якщо туди ще додати пляшку недорогого вина і кілька фруктів, то вийде приблизно тисяча.