Today.ua

Ощадбанк припинив виплату субсидій і пільг: що кажуть у банку

Українці масово скаржаться, що Ощадбанк припинив виплату субсидій і пільг. Банк затримує виплати ще з червня. На численні запитання громадян відповідають одне: гроші будуть, слід почекати.

На масові затримки виплат Ощадбанком українці скаржаться на порталі minfin. Ощадбанк мав виплатити людям гроші за субсидіями та пільгами ще на початку червня. Однак червень уже закінчився, настав липень, а грошей катма.

Зокрема, клієнт із ніком azanovkostia скаржиться, що в належний час не зміг отримати свою пільгу, яку йому зазвичай виплачують через Ощадбанк. Гроші, відповідно до закону, мали виплатити протягом червня, однак уже почався наступний місяць, а червневої виплати досі немає. При цьому дзвінки на колл-центр банку нічого не дали. Тамтешні співробітники, яким доводиться приймати на себе все обурення людей, що залишилися без грошей, знають не набагато більше від самих клієнтів.

"Я, як і багато інших людей, які отримують пільгу через Ощад залишився без МОЇХ грошей. У колл-центрі тільки розводять руками і кажуть" грошей немає ", розумію, вони всі тільки працівники, які отримують всі стусани, тому що до когось із інших представників банку зв'язку немає ... Гроші МОЖЛИВО будуть після 10.07 (хоча в законі чітко прописано "протягом червня місяця") виходить банку наплювати на закони? ", - пише azanovkostia.

З Ощадбанку йому відповіли, що гроші будуть, однак дійсно не раніше 10 числа. І клієнта обов'язково поінформують про це SMS-повідомленням. Аналогічна ситуація склалася і з виплатою субсидії. Те, що повинні були дати людям у червні, досі не виплачено.

Клієнтка на ім'я Галина Оксенчук скаржиться, що банк заборгував їй по субсидії за весь рік більше 5 тисячі гривень. Майже весь рік вона платила комуналку зі своїх грошей. А тепер, коли прийшов час компенсувати їй ці витрати, грошей у банку не виявилося.

"Ощадбанк не хоче виплатити мені мої гроші, які мені залишилися з виплати субсидії за весь рік це більше 5000 грн. За комунальні послуги я платила своїми грошима майже всю суму весь рік. Гроші збирали на рахунку субсидіанта весь рік, обіцяли віддати на початку червня, потім сказали, що в кінці. Тепер кажуть, що десь у липні. Я живу на мінімальну пенсію сама. Допоможіть забрати свої гроші ", - пише на Мінфіні жінка. "Зателефонував - повідомили, що будуть зараховані на карту до 20 числа (червня), після 20 повідомили, що до кінця місяця, а тепер після 10 (липня). Ви що, вже починаєте грабувати пільговиків?", - звертається до банку ще один клієнт.

Відповідь з банку не обидва звернення не відрізняється оригінальністю: чекайте 10 числа. Крім того, Ощадбанк заперечує свою провину у невиплаті коштів. Банкіри стверджують, що гроші затримує держава, і як тільки вона дасть кошти на виплати, їх тут же перерахують людям.

Нагадаємо, Ощадбанк позбавлять головного привілею, який найбільше приваблював до нього вкладників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ