Небезпечний сир в українських торговельних мережах терміново вилучають із продажу

Автор: Марченко Любов

В Україні потрапив у торговельну мережу сир, який може бути вкрай небезпечним для здоров'я. У продукті виявлено невідповідність нормативам за мікробіологічними показниками. Зараз небезпечний продукт вилучають з усіх торгових точок, де він міг опинитися.

Небезпечний сир в українських торговельних мережах терміново вилучають із продажу - today.ua

Про небезпечний сир повідомила прес-служба ГУ Держспоживслужби в Харківській області.

Йдеться про сир 9% жирності, розфасований у 400-грамову упаковку від ТМ "Український". Він розфасований на Богодухівському молокозаводі. Номер партії небезпечної продукції – 12, а дата розфасовки – 12 жовтня 2021 року. Небезпечний сир в українських торговельних мережах терміново вилучають із продажу

Що у сирі не так?

У сирі встановлено невідповідність за мікробіологічними показниками вмісту дріжджів. Цю невідповідність було виявлено акредитованою лабораторією Держпродспоживслужби України.

Популярні зараз

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

Учені фіксують масове просідання поверхні землі у різних регіонах планети: які країни підуть під воду

Пентагон розкрив номенклатуру першого пакету військової допомоги Україні: чи дадуть ATACMS

"Вказана продукція не відповідає законодавству про харчові продукти, має бути вилучена з обігу в місцях реалізації та повернена виробнику. У разі виявлення зазначеного харчового продукту необхідно повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області", - йдеться в інформації від Держспоживслужби.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

На жаль, випадок із сиром – далеко не поодинокий для України. У Мережі чи не щодня з'являється інформація про небезпечні компоненти, виявлені в продуктах як імпортного, так і вітчизняного виробництва. Виною всьому - відсутність всеосяжного та системного контролю за якістю продукції, а також підміна колись жорстких державних стандартів різними сумнівними нормативами із розмитими вимогами та цифрами.

Так, нещодавно стало відомо, що в м'ясі курей із Польщі виявили сальмонеллу, а у вітчизняних тушках – гель невідомого походження.