Today.ua

ОДА та поліція контролюватимуть ціни на продукти та паливо

Обласні військові адміністрації, поліція та Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками тепер контролюватимуть у регіонах ціни на продукти харчування, медичні препарати, а також на бензин та дизельне паливо. Таке рішення ухвалив Кабмін України, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, таке нововведення має допомогти зробити стабільними ціни на товари першої необхідності, щоби вони не підвищувалися.

Шмигаль наголосив, що обласні військові адміністрації та поліція отримали дозвіл на контроль цін не на всі продукти харчування, а лише на так звані соціально значущі.

Прем'єр звернувся до підприємців, які необґрунтовано завищують ціни, та сказав, що заробити на війні у них не вийде.

Слід зазначити, що список продуктів харчування, які мають суттєву соціальну значущість, встановлює Кабінет Міністрів.

Зараз до таких продуктів відносяться цукор-пісок, яйця курячі категорії С1, олія соняшникова, масло вершкове 72,5%, крупа гречана, пшеничне борошно вищого гатунку, батон, вермішель, хліб з житньо-пшеничного борошна вищого гатунку, пастеризоване молоко 2,5%, куряча тушка.

Раніше стало відомо, що Бюро економічної безпеки створило Telegram-бот, в який можна повідомити про продавців, які необґрунтовано завищують ціни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ