Today.ua

Обмін валют у Німеччині: українці зможуть обміняти гривні на євро за вигідним курсом

Українцям буде доступний у Німеччині вигідний обмін грошей. Гривні можна буде обміняти на євро зовсім без комісії – за поточним курсом. Цей обмін стане доступним біженцям з України вже з вівторка, 24 травня, і триватиме три місяці.

Таку нагоду дало українським біженцям Міністерство фінансів Німеччини.

Біженці, які прибули з України з готівкою у гривнях, обмежені у можливості робити покупки за українську національну валюту. Тому німецький уряд спільно з центральними банками України та Німеччини, а також з Комітетом банківської індустрії Німеччини розробили програму з обміну української гривні на євро.

Деталі обміну

Кожен дорослий українець, який опинився в цій країні, зможе обміняти гривневу готівку на євро без комісії. Але сума грошей, що підлягають обміну, обмежена. Вона становить не більше 10 тисяч гривень. Причому для того, аби найбільш заповзятливі біженці не могли скористатися такою можливістю двічі або тричі, всі операції обміну реєструватимуться в онлайн-додатку. І повторної спроби він просто не пропустить.

"Особа кожного дорослого, який бажає взяти участь в обміні, реєструється та перевіряється. Захист даних гарантований", - йдеться в інформації від німецького Мінфіну.

На обмін прийматимуть українську валюту номіналом 100, 200, 500 і 1000 гривень. За цією програмою планують сумарно обміняти біженцям з України 1,5 млрд гривень.

Програма триватиме три місяці. Її ініціатори сподіваються, що за цей час усі українські біженці в Німеччині зможуть про неї дізнатися та вигідно обміняти свою готівку у вітчизняній валюті.

Нагадаємо, стало також відомо, за скільки українці можуть купити собі квартиру в новобудові у Німеччині. Ціни на житло в цій країні, звичайно, неабияк кусаються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ