Today.ua

Обленерго Ахметова встановлюють своїм клієнтам розумні лічильники: кому це буде вигідно

Обленерго, що входять у холдинг Ріната Ахметова ДТЕК Мережі, планують протягом 2021 року встановити в оселях своїх клієнтів 122 тисячі так званих розумних лічильників електроенергії. Розумні лічильники замінять морально застарілі прилади обліку, якими досі користуються багато клієнтів холдингу.

Загалом же, до кінця року в будинках клієнтів ДТЕК Мережі вже буде стояти 820 тисяч таких лічильників. Причому, всі вони будуть встановлені за гроші розподільника енергії, тобто обленерго.

У холдингу розповіли, що найбільшу кількість розумних лічильників планують цьогоріч встановити клієнтам ДТЕК Дніпровські електромережі (67 тисяч), а також у столиці, в зоні дії ДТЕК Київські електромережі (51 тисячу). Встановлення таких сучасних приладів обліку вигідне як самій компанії, так і її клієнтам.

Компанія, завдяки таким приладам обліку, може будувати сучасну інфраструктуру з оптимально розподіленими навантаженнями і потужностями. Крім того, такі лічильники практично виключають розкрадання електроенергії.

Клієнтам розумні лічильники дають свої переваги

Нагадаємо, тариф на електроенергію в 2021 році має зрости, принаймні, вдвічі. Такий підйом у ціні йому прогнозують експерти, які знають ситуацію в енергосекторі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ