Today.ua

Нова пошта вирубує ліси під Києвом заради будівництва нового термінала

Нова пошта влаштувала поблизу столиці справжній лісоповал. Компанія знищує сосновий ліс, на місці якого буде збудовано аеродром для її безпілотників. Очевидці вирубки кажуть, що процес просувається швидкими темпами, і незабаром на місці соснового лісу залишаться тільки соснові пеньки.

Роботи ведуться в районі села Проліски, розташованого за десять кілометрів від Києва, на узбіччі Бориспільської траси. Тому всі, хто проїжджає трасою, можуть бачити, як горезвісний технічний прогрес, буквально з кожною годиною, дедалі більше тіснить природу. Очевидці кажуть, що під бензопилу йдуть не лише молоді дерева, а й старі корабельні сосни, які тягнулись тут до неба не один десяток років.

Компанія Нова пошта має намір побудувати на цій території величезний сортувальний термінал і поряд з ним злітно-посадкову смугу для своїх безпілотників. Цей об'єкт розміститься на площі близько 20 га. І значну частину території, яка запланована під термінал, нині займає сосновий ліс. Ось саме його вирубку, яку на НП називають, "підготовчими роботами", і затіяли уздовж Бориспільської траси.

Очевидці обурені масштабами вандалізму та пишуть про це в соцмережах. Багато хто говорить, що після побаченого відмовиться від послуг Нової пошти та пропонує бойкотувати поштового оператора іншим людям.

При цьому Нова пошта не заперечує, що саме вона проводить вирубку лісу. У компанії заявили, що в них "є лісорубний квиток, виданий компанії-власнику ділянки. Він дозволяє на законних підставах здійснювати заготівлю деревини під час проведення вирубки".

Тому очевидно, що спроби громадськості щось врятувати будуть марними. Втім, невдовзі й рятувати вже не буде що. Лісоруби просуваються з кожною годиною, залишаючи замість сосен лише пеньки.

До речі, першу чергу нового сортувального терміналу планують запустити вже наступного року. На будівництво цього об'єкта виділено 1 мільярд гривень. А де великі гроші, там немає перешкод.

Втім, у Новій пошті заявляють, що повністю сплатили до бюджету вартість зелених насаджень, які мають знищити. Крім того, компанія організує висадку нових ділянок лісу замість знищених.

Нагадаємо, нещодавно Нова пошта здійснила вже другий тестовий політ БПЛА із посилками на борту. Політ пройшов вдало. Тому компанія має намір серйозно розвивати цей напрямок, щоби збільшити швидкість доставки посилок до найвіддаленіших куточків України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ