Today.ua

Необґрунтоване підвищення цін на продукти: в Україні почав діяти Telegram-бот, в якому можна поскаржитись на спекулянтів

Необґрунтоване підвищення цін на продукти жорстко припинятиметься владою. Громадяни можуть скаржитися на спекулянтів у Telegram-боті, спеціально створеному Бюро економічної безпеки (БЕБ) України для збору інформації про продавців, які завищують ціни на продукти.

Не секрет, що поки що більшість українців згуртувалися і підставили одне одному плече для того, щоб дати відсіч ворогові, перебувають співгромадяни, які намагаються нажитися на спільній біді. З різних регіонів країни надходять відомості щодо необґрунтованого підвищення цін на продукти.

Особливо це виявилося у містах, поблизу яких розгорнулися військові дії. А найбільше злетіли ціни у Львові, куди зараз прямує вся Україна. Багато тамтешніх спекулянтів у 2-3 рази підняли ціни і на продукти, і на житло. На сьогодні, 7 березня, на електронну скриньку zvernennya@esbu.gov.ua надійшло вже понад сотню повідомлень про факти необґрунтованого підвищення цін на продукти і житло.

Тепер усі ці скарги будуть акумулюватися на спеціально створеному Телеграм боті. Це буде зручно і для громадян, і для співробітників БЕБ. На всі сигнали оперативно реагуватимуть. І якщо інформація підтвердиться – вживати жорстких заходів до спекулянтів.

Громадянам пропонують писати свої претензії до спекулянтів у цей канал. Потрібно вказувати місто, адресу, час та дату, коли було зафіксовано ціну. Бажано по можливості додати знімок цінника чи відео.

Нагадаємо, стало відомо, які продукти найбільше подорожчали в Україні з початку війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ