Today.ua

Деяким українцям виплатять пенсію одразу за декілька місяців: кому чекати великої суми грошей

Деяким громадянам наступну пенсію буде виплачено відразу за декілька місяців одним платежем. Йдеться про пенсіонерів, які раніше отримували виплати від Укрпошти, а тепер оформили банківську картку та отримуватимуть гроші через банк. Зокрема це стосується громадян, які залишилися на окупованих територіях.

Про те, як виплачуватимуть українцям пенсію, якої вони не отримали через Укрпошту, розповіли у Facebook Пенсійного фонду України.

Приводом для роз'яснення стало питання, поставлене у коментарях до однієї з публікацій.

"Мій дідусь перебуває в Херсоні та оформив пенсійну картку, сказали, що пенсія нараховуватиметься на картку із серпня місяця, але з Укрпошти йому пенсію не приносили за червень та липень, як він може отримати пенсію за ці місяці?" - запитала жінка.

Громадяни, які опинилися на тимчасово окупованій території, зможуть отримати свої гроші, які не видала їм Укрпошта, відразу одним платежем, відповіла прес-служба ПФУ. Гроші прийдуть на картку наступного виплатного періоду.

Укрпошта, яка не мала змоги доставити пенсії одержувачам, складає списки пенсіонерів, які не отримали свої виплати, із тими сумами, що їм не виплатили. На підставі цих списків формуються виплати, які будуть перераховані на банківські картки пенсіонерів.

Таким чином, невиплачену пенсію за червень і липень вони зможуть отримати на картку разом із серпневою пенсією чи вересневою.

Нагадаємо, вже з жовтня пенсіонери віком від 70 років, які мають необхідний страховий стаж, отримуватимуть пенсію не менше 3000 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ