Today.ua

Стало відомо, кому з переселенців відмовлять у грошовій допомозі

В Україні через повномасштабне вторгнення російських військ мільйони людей були змушені покинути свої будинки та стати внутрішніми переселенцями. У березні та квітні їм держава виплачувала грошову допомогу. Але з травня на таку допомогу зможуть розраховувати далеко не всі переселенці...

Зокрема, згідно з новою постановою Кабміну України, яку вже прийнято, на грошову допомогу від держави з травня 2022 року зможуть розраховувати лише ті громадяни, які приїхали з районів бойових дій чи з тимчасово окупованої території.

Переселенцям з яких конкретно районів у травні виплачуватимуть грошову допомогу (по 2000 грн, на дитину – 3000 грн) – поки що не відомо. Це найближчим часом визначить Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Біженцям із районів бойових дій також надається гуманітарна та інша допомога, як і громадянам із районів, звідки вигнали російських окупантів.

Нагадаємо, для набуття статусу внутрішньої переміщеної особи потрібно стати на облік. Після цього держава почне надавати допомогу.

Раніше відомо, що внутрішні переселенці можуть розраховувати на додаткову допомогу від держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ