Today.ua

Деякі українці можуть вийти на пенсію в 55 років: у Пенсійному фонді зробили заяву

В Україні деякі громадяни мають право вийти на пенсію раніше за інших. Йдеться, зокрема, про працівників залізничного транспорту. Вони можуть отримувати пенсію на вислугу років, починаючи з 55 років.

У Пенсійному фонді нагадали про умови виходу на пенсію для цієї категорії українців.

Так, така пенсія призначається особам відповідно до списку професій та посад робочих локомотивних бригад та окремих категорій працівників, які безпосередньо здійснюють організацію перевезень і забезпечують безпеку руху на залізничному транспорті та метрополітенах.

Вийти на пенсію за вислугою років у 55 років працівники залізниці можуть за наявності страхового стажу станом на 3 жовтня 2017 року (дня вступу в силу Закону України від 03.10.2017 № 2148-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій") — 26 років 6 місяців, з них не менше 12 років 6 місяців на роботі з організації перевезень і забезпечення безпеки руху на залізничному транспорті.

Також вийти на пенсію достроково в Україні можуть громадяни, звільнені з ініціативи власника або уповноваженого ним органу у зв'язку із скороченням штату працівників або у зв'язку із ліквідацією, реорганізацією підприємства. При цьому на момент звільнення їм має залишатися не більше як півтора року до досягнення 60-річчя.

Раніше повідомлялося, що в Україні змінили процедуру виплати пенсій недієздатним переселенцям, які не мають опікунів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ