Today.ua

Деякі українці можуть отримувати дві пенсії одразу: у ПФУ роз'яснили подробиці

В Україні існує три види пенсій, але громадяни мають право отримувати лише один із них. Проте є одна категорія українців, яким можуть виплачувати дві пенсії одразу.

У Пенсійному фонді України поділилися подробицями, хто може розраховувати на виплату двох пенсій одночасно.

В Україні існує три види пенсій:

Громадяни, які мають право на пенсійне забезпечення, одержують один із цих видів пенсій. Проте є одна категорія пенсіонерів, які можуть розраховувати одразу на дві виплати. Такий виняток зроблено законом для інвалідів з дитинства. У разі смерті годувальника вони мають право отримувати крім своєї пенсії по інвалідності ще й виплати, пов'язані з втратою годувальника.

Але при цьому слід пам'ятати, що у Пенсійному фонді можна оформити і отримувати з нього лише один вид пенсії, а за другою пенсією треба буде звернутися до місцевого управління праці та соціального захисту населення. У такому випадку ця друга виплата не називатиметься пенсією, а просто державною соціальною допомогою щодо втрати годувальника.

Втім, людині, якій не вистачає на елементарні потреби, однаково, як це називається. Головне, аби гроші платили.

Нагадаємо, вже у березні в Україні відбудеться наймасштабніше за весь рік підвищення пенсій. Виплати збільшать майже 6 мільйонів пенсіонерів. При цьому окремим категоріям, наприклад військовим, індексацію пенсію вперше проведуть разом із усіма. Крім того, обіцяють позаурочно підвищити виплати і "молодим" пенсіонерам, яким ще не належить індексація – усім на 135 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ