Today.ua

НБУ випустить нові монети, присвячені війні в Україні: що буде зображено на пам'ятних грошах

Національний банк України випустить серію пам'ятних монет, присвячених війні із Росією. Вже почалася робота над створенням першої пам'ятної монети з цієї серії. Варіант її дизайну було обрано в результаті народного голосування.

У прес-службі НБУ повідомили, що серед ескізів монет, присвячених героїчному опору Збройних сил України та всього українського народу військової агресії РФ, було обрано п'ять робіт у номінації "Найкращий ескіз": "Єдність – сила", "Острів Зміїний", "Примара" Києва", "Слава Героям" та "Україна – мати героїв".

У номінації "Найкраща творча робота" перемогли роботи "Берегиня", "Героям слава!", "Запрошуємо до Чорнобаївки", "Лелека" та "Слава Героям!". Серед них і вибирали ескіз перших монет.

Першу монету НБУ з колекційної серії буде відтворено за мотивами ескізу "Єдність – сила" авторства Аліни Малюти, а другу реалізують за мотивами ескізу "Допомога країн-партнерів" авторства Сергія Топкіна.

Інші ескізи та творчі роботи Національний банк також втілюватиме у пам'ятних монетах, медалях, сувенірних банкнотах, присвячених війні з Росією.

Раніше в НБУ розповіли, як змінився обіг готівки в касах банків у травні 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ