Today.ua

В НБУ розповіли, як стримуватимуть зростання цін в Україні

В Україні, яка другий місяць бореться з російськими окупантами, під час воєнного стану значно збільшилися ціни на продукти харчування, товари та послуги. Нацбанк України розповів, як він та Кабмін стримуватимуть зростання цін.

Головний метод заборони зростання цін – фіксація обмінного курсу гривні. Це допомагає, зокрема, стримувати подорожчання імпортних товарів.

Ще один важливий спосіб – зниження податків. В цьому випадку йдеться і про зниження непрямого оподаткування імпортних продуктів харчування та товарів.

Крім того, у нашій країні під час війни зафіксовано на одному рівні ціни на житлово-комунальні послуги. Також ведеться адміністративне регулювання цін на деякі продукти харчування, медичні препарати, бензин та дизельне паливо.

У кожній області місцева влада уважно стежить за тим, щоб без необхідності не підвищували вартість продуктів харчування, послуг та оренди житла. При виявлених порушеннях матеріали передаються до податкової, поліції та інших відомств, які відповідним чином реагують.

Нагадаємо, раніше назвали області України, в яких під час воєнного стану найчастіше необґрунтовано завищують вартість продуктів харчування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ