Названо три продукти, які категорично не можна смажити на соняшниковій олії

Автор: Лобанова Єлизавета

Соняшникова олія є однією з найпопулярніших рослинних олій, на якій смажать страви. Однак не всі знають про те, що цю олію при всій своїй доступності не завжди можна використовувати в кулінарії. Справа в тому, що вона має високу точку кипіння, і в поєднанні з деякими продуктами за високих температур стає небезпечною для здоров'я.

Названо три продукти, які категорично не можна смажити на соняшниковій олії - today.ua

Розглянемо, які три продукти небажано смажити на олії, а краще використовувати інші види рослинних олій.

Оливки

Оливки часто використовуються у консервованому вигляді, але при приготуванні деяких соусів та страв їх можуть підсмажувати на сковороді. Врахуйте, що смаження оливок на олії може призвести до небажаних змін їх смаку та текстури. Соняшникова олія має більш високу температуру окислення, і в поєднанні з оливками смак останніх псується.

Риба

Риба є джерелом цінних поживних речовин, таких як Омега-3 жирні кислоти. Однак, при смаженні риби на соняшниковій олії, висока температура олії може призвести до утворення шкідливих сполук. Якщо ви хочете посмажити рибу, то використовуйте для цього оливкову олію або вершкове масло. Тим самим ви збережете в рибі корисні речовини. Найкраще запікати рибу в духовці без олії, тоді вона пустить свій власний сік і страва вийде кориснішою.

Популярні зараз

У ТЦК повідомили, за що українцям може загрожувати до 8 років ув'язнення

У Міноборони назвали топ-7 найбільш затребуваних вакансій у ЗСУ

Українські солдати збивають дрони з югославських зенітних гармат Zastava

Українці можуть отримати одноразову грошову допомогу від роботодавця: названо умови

Названо три продукти, які категорично не можна смажити на соняшниковій олії

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Морепродукти

Креветки, мідії, восьминоги або кальмари краще не смажити на олії. Морепродукти мають ніжну білкову структуру та тонкий смак. Соняшникова олія при досягненні високих температур може утворювати гірчичні альдегіди, які негативно вплинуть на смак морських делікатесів. Найсмачніше і найкорисніше морепродукти виходять на грилі.

Раніше повідомлялося, які популярні овочі можуть бути шкідливими для здоров'я.