Today.ua

Названо галузі, в яких українці отримують найвищі зарплати

В Україні середня зарплата за листопад становила 14 тисяч гривень. Проте є чимало сфер діяльності, де зарплати є набагато вищими, ніж середня по країні. Фахівці, які увійшли до топ-5 найбільш оплачуваних, у середньому усі отримують від тисячі доларів і вище.

Рейтинг найбільш високооплачуваних спеціальностей зібрав кадровий портал grc.ua.

За даними цього кадрового порталу, у переважній більшості сфер діяльності номінальні зарплати стали вищими. Втім, вони виросли не набагато. Тому з урахуванням інфляції можна сказати, що реальні зарплати українців стали трохи нижчими за торішні.

І все ж є фахівці, яким не потрібно нікуди їхати з України у пошуках кращого заробітку, бо їм і тут платять непогано.

Топ-5 сфер діяльності, де пропонують найвищі зарплати

На першій позиції звично розташувалися спеціалісти у сфері IT та телекомунікацій. У листопаді цього року вони мали середню зарплату на рівні 62,8 тисяч гривень. Причому їхні заробітки зросли суттєво. Ще у квітні цього року у них показник середньої зарплати становив 51,5 тисяч гривень. Тобто за 8 місяців їхні зарплати зросли на 11,3 тисяч.

На другій позиції опинилися зарплати топ-менеджменту. У них зараз у середньому платять 44,5 тисяч, тоді як у квітні було на 4,3 тисяч гривень менше.

Третя сходинка дісталася фахівцям у сфері консалтингу, які, до речі, нещодавно вибилися у верхні рядки рейтингу зарплат. Так ось, кваліфіковані консультанти за листопад "відгребли" в середньому по 30,5 тисяч. До речі, у них листопадова зарплата виявилася нижчою за квітневу на 1,1 тисячі. Однак це не завадило їм посісти третю позицію у рейтингу.

На четверту позицію потрапили фахівці у галузі будівництва та продажу нерухомості. Їхня середня платня склала 28,5 тисячі. При цьому за 8 місяців зарплата у них зросла на 6 тисяч.

І завершують топову п'ятірку найбільш високооплачуваних спеціалістів страховики. У страховій галузі середня зарплата склала 25,6 тис. гривень, що на 2 тисячі вище за зарплату у квітні.

Загалом за пропозиціями на кадровому порталі середня зарплата виявилася вищою за офіційну середню по Україні. У той час, як середня зарплата в Україні становила 14 тисяч, середня зарплата на пропонованих вакансіях сягнула 18,4 тисяч, що на 1,3 тисяч вище за квітневу.

Нагадаємо, за прогнозами експертів, у грудні середня зарплата в Україні становитиме 16 тисяч гривень. Однак це не означає, що вона так зросте. Просто на грудень зазвичай випадає чимало преміальних виплат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ