Today.ua

Податкова амністія: українцям розповіли, чи зможуть вони легалізувати свої біткоїни

Багатьох українців цікавить, чи поширюється податкова амністія на біткоїни, які містяться у них на рахунках.

Верховна Рада вже проголосувала у вересні в першому читанні законопроект про легалізацію в Україні вкладів у криптовалюті. Та, як з'ясувалося раніше з декларацій багатьох українців, наші громадяни - одні з найбільш просунутих у світі: багато хто з них вже давненько тримає частину заощаджень у криптовалюті. І, звичайно, питання про податкову амністію для заощаджень в біткоїнах їх дуже непокоїть.

На жаль, тут їх чекає розчарування: біткоїни поки легалізувати не вдасться. Про це повідомив начальник відділу з питань одноразового добровільного декларування активів фізосіб ДПС Владислав Воїнов. За словами чиновника, незабаром парламент має розглянути у другому читанні законопроект, який передбачає легалізацію цифрових грошей в Україні. Але поки це стосуватиметься лише тих грошей, які емітовані українськими банками, тобто тих, які визнаються в Україні платіжним засобом.

А отже, біткоїни та інші криптовалюти не потрапляють під дію податкової амністії.

Нагадаємо, біткоїну прогнозують подальше зниження курсу. Власники криптовалюти стали активно від неї позбавлятися. Експерти вважають, що великі спекулянти грають на курсах криптовалют і таким чином заробляють величезні гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ