Today.ua

Нафтогаз розповів про походження зайвих кубометрів у платіжках за газ

У компанії Нафтогаз розповіли про походження зайвих кубометрів у платіжках за газ. Постачальник газу пояснив, що за обсяги спожитого газу несе відповідальність як сам споживач, так і компанія, яка займається розподілом (облгаз).

Одна з клієнток Нафтогазу поставила запитання у Facebook-акаунті Нафтогазу. Жінка обурилася, що їй надіслали платіжку за газ, в якій обсяг спожитого газу зовсім не відповідає тому, що був нею відправлений газовикам.

"Як вирішити таку проблему? Коли подано лише 1 куб газу, а замість цього взялися десь131 куб, як звірити показники?", - запитує спантеличена клієнтка.

Нафтогаз не забарився з відповіддю. З компанії-постачальника відповіли, що вони не ніяк не причетні до нарахування обсягів газу. Це - прерогатива облгазів, які займаються розподілом газу і постачанням його безпосередньо в оселі українців. Саме облгаз несе відповідальність за обсяги газу, які представлені клієнту до оплати. Ну і, звичайно, сам клієнт, коли подає дані про споживання.

"Саме облгази (оператори ГРМ) відповідають за облік і нарахування обсягів газу. Показники лічильника Ви надаєте щомісяця оператору ГРМ. Якщо Ви не згодні з нарахуваннями та обсягами, які нам передав Ваш облгаз - зверніться до них", - відповів клієнтці Нафтогаз.

А днями Нафтогаз також нагадав своїм клієнтам, що вони можуть розплачуватися за газ, спожитий у попередньому місяці, не чекаючи, коли їм прийде паперова платіжка. Дізнатися вою суму платежу можна вже з 10-12 числа з електронних носіїв в особистому кабінеті на my.gas.ua, чат-ботах GASUA в Viber або Telegram, або по електронній пошті (e-mail).

Крім того, клієнти, які були ще в минулому році підключені до тарифу "Річний" платять за газ щомісяця рівними частинами. Для них тим більше сума платежу - не загадка. Тому вони цілком можуть розраховуватися за газ, спожитий у попередньому місяці, вже з самого початку наступного місяця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ