Today.ua

Нафтогаз оголосив про зміни в умовах оплати за газ з 1 жовтня: хто буде платити по-новому

Компанія Нафтогаз оголосила про зміни, які відбудуться в умовах оплати за газ для частини її клієнтів. Йдеться про тих побутових споживачах, які обрали для себе тарифний план "Комфортний сезон".

Для абонентів, які перейшли на "Комфортний сезон", змінюються умови оплати за спожитий енергоресурс. Якщо всі інші побутові споживачі компанії будуть, як і раніше, оплачувати вартість спожитого газу за показаннями лічильника, то абоненти, що перейшли на "Комфортний сезон", платитимуть щомісяця однакові суми. І так - протягом 7 місяців - доки триватиме опалювальний сезон, повідомляють на сайті компанії.

Взагалі, він в Україні зазвичай триває 6 місяців: із середини жовтня до середини квітня. Однак для зручності розрахунків тариф "Комфортний сезон" діятиме 7 повних місяців: з 1 жовтня по 30 квітня.

Що потрібно знати про платежі за тарифним планом "Комфортний сезон"

При цьому, по завершенню опалювального сезону буде зроблено перерахунок споживання газу згідно з показниками лічильника. Якщо виявиться, що в новому опалювальному сезоні було спожито більше газу, то різницю просто доведеться сплатити додатково. Якщо ж, навпаки, виявиться, що газу спожили менше, то переплату зарахують на наступні місяці.

Нагадаємо, в Нафтогазі вважають, що тариф "Комфортний сезон" буде найбільш зручним для власників приватних будинків з газовим опаленням. Саме їм рекомендують перейти на новий тарифний план у першу чергу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ