Today.ua

Нафтогаз не відповів, яким буде тариф на газ із 1 травня

У компанії Нафтогаз, яка є найбільшим постачальником блакитного палива в Україні, розповіли, який тариф на газ буде для побутових споживачів до кінця квітня цього року. Водночас, у Нафтогазі не дали відповіді на питання, якою буде вартість газу для побутових споживачів із 1 травня.

Про це написала прес-служба Нафтогазу у Facebook-акаунті компанії.

Зокрема, у Нафтогазі нагадали, що зараз побутові споживачі купують у компанії газ за фіксованим річним тарифом 7,96 грн за кубометр. Така ціна на газ була зафіксована ще з травня минулого року і залишатиметься незмінною до кінця квітня 2022, тобто до завершення опалювального сезону.

Проте абонентів Нафтогазу більше цікавить питання, яким буде тариф на газ із травня 2022 року. Адже час дії теперішнього тарифу спливає 30 квітня. І за логікою вже з 1 травня має бути новий. Тому не випадково клієнти дедалі частіше запитують про новий тариф.

Проте у Нафтогазі нічого певного про новий тариф сказати не можуть. Поки що уряд не визначився з тим, як вчинити з тарифами на енергоносії після завершення опалювального сезону.

"Щойно з'явиться офіційна інформація щодо цього, ми обов'язково повідомимо", - пообіцяли в Нафтогазі.

При цьому там зауважили, що нова інформація з'явиться на всіх інтернет-платформах Нафтогазу: у Facebook, а також у чат-ботах Viber і Telegram.

Нагадаємо, міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що в Кабміні поки не обговорюється питання щодо підвищення тарифів на енергоносії, включаючи і тарифи на газ. В уряді шукають механізми компенсації реальної вартості газу для населення. Отже, шукають можливості для збереження нині діючих тарифів.

Окрім того, глава Міненерго розповів, що Україна розглядає варіанти закупівлі зрідженого газу для наступного опалювального сезону. Ймовірно, це коштуватиме дорожче. Хоча останнім часом і той газ, який Україна отримувала за реверсом із Європи, дешевизною не відрізнявся.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ