Today.ua

“Нафтогаз“ відстоює в суді право Коболєва на премію в розмірі понад 8 млн доларів

Верховний суд України дозволив розглянути позов "Нафтогазу" до Держаудитслужби з приводу її рішення щодо неправомірность видачі главі компанії премії в розмірі 228,8 мільйона гривень. Держаудитслужба визнала премію, яку отримав глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв, порушенням законодавства і зажадала повернення грошей.

Однак справу відправили на повторний розгляд до суду першої інстанції. Він має розглянути зустрічні претензії "Нафтогазу" до Держаудитслужби.

Як вважають у "Нафтогазі", рішення про сплату премії топ-менедменту компанії, включаючи й Андрія Коболєва, приймає наглядова рада, і тільки вона має право вирішувати, скільки кому заплатити. При цьому аудитори, що перевіряли їхнє підприємство, вирішили, що керівництво "Нафтогазу" має отримувати виплати (включаючи й заохочення) на основі постанови Кабміну, яка регламентує оплату праці керівників держпідприємств і комунальних підприємств. До того ж, на думку "Нафтогазу", Держаудитслужба висунула вимоги "усунути порушення законодавства", при цьому, не конкретизувавши, як це зробити, і на підставі яких законів.

При цьому Держаудитслужба вимагала, щоби "Нафтогаз" повернув державі понад 72 мільярдів гривень.

Нагадаємо, Андрій Коболєв вважає що ринковий тариф на газ, який повернуть побутовим споживачам у квітні, допоможе їм сповна відчути стихію ринку і прийняти вірне рішення щодо постачальника газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ