Today.ua

Нафтогаз дав українцям поради, як заощадити на комуналці

Інфляція та зростання цін, а також енергетична криза змушують українців активно шукати способи економії. Кожен прагне хоч трохи знизити свої витрати та зменшити навантаження на сімейний бюджет. Нафтогаз порадив, як можна заощадити на комуналці

Прес-служба "Нафтогазу" опублікувала низку порад, які допоможуть зберегти фінанси українців.

Одним зі способів економії буде встановлення освітлення з датчиком руху. Це дозволить споживати електроенергію лише за необхідності. Хорошою звичкою може стати і короткостроковий прийом душу замість тривалого сидіння у наповненій ванні. Така звичка може скоротити витрати на оплату рахунків за гарячу воду втричі.

Нафтогаз навів приклад сусідньої Польщі. Там громадяни вже давно навчились розумно організовувати свій побут, аби витрачати мінімум ресурсів. Деякі з таких звичок допоможуть і українцям у холодну пору року.

Серед польського населення поширені різні побутовы хитрощі, які допомагають платити менше

“Сьогодні ці корисні навички допоможуть Україні вистояти, а завтра збережуть вам гаманець. Давайте навчатись новому разом!”, – повідомляють у прес-службі Нафтогазу.

При цьому в Нафтогазі не стали розвивати тему, скільки грошей потрібно вкласти у ці корисні новації, перш ніж вони почнуть окупатися. Такі витрати може дозволити собі далеко не кожна українська родина.

Нагадаємо, тарифи на опалення залишаться незмінними до кінця опалювального сезону. Але для українців, які використовують індивідуальне опалення, сумарна вартість обігріву житла все ж таки зросте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ