Today.ua

Масовий збій у Приватбанку: банк продав клієнтам долари за ціною євро

У Приватбанку стався масовий технічний збій. Внаслідок цього збою, що стався в ніч із 16 на 17 грудня, клієнтам, які купували валюту, банк продавав долари за ціною євро: по 30,95 гривні замість 27,4.

У банку пояснили, що трапилось. У цьому немає жодного злого наміру, просто стався технічний збій. Він стався одночасно і на сайті банку, і у мобільному додатку.

Але при цьому збій вийшов дуже "хитрий". У клієнтів купували долари за правильною ціною – за 27,05 гривні. Але от продавали їм американську валюту вже за значно більші гроші.  Прес-секретар ПриватБанку Олег Серга пояснив у коментарі одному з українських ЗМІ, що трапилося. Він також пообіцяв, що всім, хто мав необережність купити долари саме у той злощасний період, банк обов'язково поверне переплату.

"Буде централізований перерахунок та повернення", - пообіцяв прес-секретар.

Нагадаємо, клієнти ПриватБанку стали часто скаржитися, що ночами з їхніх карток списуються гроші. Причому іноді дуже великі суми грошей за кілька транзакцій, зроблених поспіль. Списання йдуть одне за одним. А власник карти тим часом або спить міцним сном, або не може відразу зорієнтуватися, що потрібно робити.

Звичайно, потрібно насамперед заблокувати свою картку. Однак деякі клієнти скаржаться, що списання тривали і після блокування картки. Причому банк робить запит на списання у клієнта по телефону, як це зазвичай буває, а відразу дозволяє проводити всі транзакції. А системі безпеки ПриватБанку чомусь не видається підозрілим десяток переказів, зроблених поспіль у нічний час.

У відповідь на скарги клієнтів ПриватБанк незмінно заявляє, що зробити переказ може лише людина, якій відомі дані картки, а не будь-хто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ