Today.ua

Київстар, Vodafone та lifecell повідомлятимуть українців про загрозу: як надійде повідомлення

Українські мобільні оператори Київстар, Vodafone та lifecell повідомлятимуть українців про загрозу надзвичайного характеру. Незабаром таку функцію тестуватимуть в Київстар.

Нову систему оповіщення про надзвичайні ситуації запускає Державна служба з надзвичайних ситуацій разом із мобільними операторами. У системі оповіщення буде задіяно технологію Cell broadcast.

Вже днями такі сповіщення почнуть отримувати абоненти Київстар – поки що лише в тестовому режимі. Сигнал про небезпеку надходитиме навіть тоді, коли мобільник заблокований. Текстове повідомлення буде з'являтися поверх усіх відкритих вікон. А передуватиме йому гучний звуковий сигнал.

"Це робиться для оперативного інформування населення про загрозу виникнення надзвичайних ситуацій або інших небезпечних подій та послідовність дій у цих ситуаціях", - йдеться у повідомленні від прес-служби ДСНС.

Нагадаємо, нові смартфони на базі операційної системи Android 13 працюватимуть без пластикових SIM-карток. Натомість вони функціонуватимуть на одній віртуальній картці еSIM. Це дозволить власнику смартфона користуватися всіма операторами віддразу і легко переходити з одного мобільного оператора на інший.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ