Today.ua

Курс долара стрімко йде вгору: гривню стримує від краху лише Нацбанк

Курс долара в Україні стрімко йде вгору. Він стає вищим із кожним днем. Поки не видно чинників, які б завадили долару зростати далі. При цьому фактори, які раніше допомагали зміцнюватися гривні, на сьогодні вичерпані. Національну валюту утримує від краху лише Нацбанк.

На ранок п'ятниці, 26 листопада, Нацбанком було встановлено курс долара на рівні 27,02 гривні, а вже на понеділок, 29 листопада, НБУ підвищив офіційний курс долара ще на 8 копійок. При цьому курс євро підстрибнув вгору одразу на 24 копійки.

Отже, на понеділок, 29 листопада курси валют будуть такими:

Наступного тижня курс долара продовжить підвищуватись і закріпиться на рівні приблизно 27,15 гривні. А до кінця тижня він може сягнути 27,5 гривні. Такий прогноз розвитку подій на валютному ринку дає керівник відділу аналітики ДК Forex Club Андрій Шевчишин. За словами аналітика, на ринку зараз встановився високий попит на валюту з боку інвесторів та нерезидентів.

Таким чином, на зростання курсу долара зараз впливають такі стимули:

"Гривня продовжує перебувати під впливом геополітичних ризиків та складної ситуації в енергетичній сфері. Єдиним покупцем залишається НБУ, який намагається згладити тенденцію", - каже Шевчишин.

Нагадаємо, ще на початку поточного тижня аналітики вважали, що до кінця листопада курс долара не зможе досягти позначки 27 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ